Miksi valita WordPress?
5+1 syytä

WordPress on julkaisualustana tunnettu varmana ja tietoturvallisena vaihtoehtona, joka ei vaadi ihmeitä pyöriäkseen ja toimii vielä vuosienkin jälkeen – jopa päivittämättömänä.
Nyt on kuitenkin aika tutustua tarkemmin siihen, miksi suosittelen WordPressiä lähes jokaiselle verkkosivuja tarvitsevalle yrittäjälle.
Alla 5 (+) 1 syytä miksi pidän WordPressiä parhaana tunnetuimmista kotisivukoneista.

1. WordPressin mukautuvuus

WordPress sopii lähes jokaisen ihmisen verkkosivutarpeisiin, sillä se on helposti käytettävä, sekä lähestyttävä ja se mukautuu lähes kaikkiin yrittäjän toiveisiin. WordPress kokemusta on mahdollista täydentää laaja-alaisella kokoelmalla kehittäjäyhteisön tekemiä lisäosia, jotka mahdollistavat visuaalisesti kauniit ja toimivat, sekä mikä tärkeintä turvalliset verkkosivut!

2. WordPressin kustannustehokkuus

WordPressillä tehdyt verkkosivut ovat kustannustehokkaita, sillä wordpress ohjelmistona on avoimen lähdekoodin ilmainen kotisivukone, johon ei käytännössä tarvita kuin toimiva ja laadukas webhotelli, sekä verkko-osoite eli domain.
Halvimmillaan tästä selviää jopa 60-70€:lla vuosittain. Mielestäni se on sijoitus, johon jokainen yrittäjä kyllä kykenee pitkällä aikavälillä.

3. Hakukoneet rakastavat WordPressiä!

Hakukoneet, kuten Google tai Bing rakastavat WordPressillä tehtyjä verkkosivuja, joka tarkoittaa, että yrityksesi laaja näkyvyys hyvin optimoiduilla WordPress-sivuilla on helppoa saavuttaa. Hakukoneoptimointi WordPressillä on helppoa, ja siihen on saatavilla laaja-alaista tukea niin kehittäjäyhteisöltä, verkkosivuyrittäjiltä, kuin esimerkiksi youtubestakin. Hakukoneoptimointiin sijoittaminen kannattaa, sillä se mahdollistaa sivullesi virtaavan orgaanisen käyttäjävirran, joka taas tukee myyntiä maksullisen mainonnan vastapainona.

4. WordPress on helppokäyttöinen

WordPress on helppokäyttöinen ja kaikkien opittavissa. WordPressillä on helppoa tuottaa matalalla kynnyksellä materiaaleja niin uuden kuin vanhemmankin yrityksen tarpeisiin. Vaikka suosittelenkin WordPress-projektin alussa aloittamaan ammattilaisen kanssa, niin en liioittele sanoessani, että ylläpidosta selviää kyllä ajan kanssa kuka tahansa. Tässä tietysti kannattaa huomioida oman aikansa arvo, ja mahdollisesti ulkoistaa verkkosivujen ylläpito, jos aikansa haluaa käyttää johonkin itselleen tärkeämpään.

5. WordPress taipuu alustalle kuin alustallekkin

WordPress taipuu alustalle kuin alustallekkin. Oikein tehdyt WordPress verkkosivut näyttävät kauniilta niin mobiilisti kuin tietokoneellakin (tabletteja unohtamatta!) ja niillä on mukava vierailla myös puhelimella, kun niiden näkymä on huoliteltu ja toimiva, eikä kokoaikaa tarvitse olla liikkumassa sivulle tai zoomamassa. Nykyaikana mobiilisti tuleva verkkosivuliikenne on jo merkittävämpää kuin tietokoneella tapahtuva, jonka takia skaalautuvuus on äärimmäisen tärkeää.

Nyt onkin sitten käsitelty viisi syytä, mikäs sitten se viimeinen on?

6. Yhteisö

WordPressin keskuudessa pyörivä yhteisö on kuten perhe. WordPressillä on laaja yhteisö, johon on mahdollista törmätä muun muassa. foorumeilla, yhteisötapahtumissa tai esim. keskusteluporukoissa. WordPress yhdistää verkkosivut omistavia yrittäjiä ja toimii kuten siltana uuden oppimisen välillä!